ПЕРСПЕКТИВНЕ МЕНЮ
Діти — наше майбутнє! Від здоров’я наших дітей сьогодні залежить здоров’я усієї нації в майбутньому. А здоров’я дітей не в останню чергу залежить від їх харчування.
ПОГОДЖЕНО | ЗАТВЕРДЖЕНО |
Начальник управління
державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області 27.08.2024р. Віта МАКОГІН |
Директор департаменту освіти
та гуманітарної політики Черкаської міської ради 23.08.2024р. Богдан БЄЛОВ |
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ
(на осінній період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
1 – й тиждень
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів |
Вихід , г (ясла) |
Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет з морквою | 60 | 60 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат із свіжих томатів з солодким перцем / Вінегре (з 15 жовтня) | 60/75 | 80/100 |
Борщ чернігівський | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Шніцель зі свинини | 60 | 80 |
Компот з суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із капусти, моркви та зеленого горошку | 50 | 67 |
Рагу із курятини | 100 | 134 |
Компот з свіжих фруктів | 150 | 180 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1235,03 |
1464,20 |
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква припущена з родзинками | 59 | 80 |
Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним | 140/15 | 178/20 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Ікра бурякова (з 15 жовтня) | 30/55 | 50/73 |
Суп рисовий з помідорами та кип’яченою сметаною | 150 | 200 |
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом | 90 | 103 |
Фіш-боли в томатному соусі (рибні) | 50/27 | 71/41 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з варених овочів | 41 | 55 |
Макарони відварені з овочами | 100 | 125 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1238,78 |
1576,91 |
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі /Салат вітамінний | 50/50 | 70/60 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Курка по – італійські | 36/10 | 48/12 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Помідор свіжий / Салат з капусти, моркви та яблук | 30/ 70 | – |
Помідор свіжий / Салат з квашеної капусти | – | 40/55 |
Баклажани тушковані з помідорами / Салат з варених овочів | 60/41 | 80/55 |
Суп гороховий з сухариками з пшеничного хліба | 150/30 | 200/30 |
Пиріг пастуший ( яловичина) | 140 | 187 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Вареники з вишнями с/м | 85 | 115 |
Кефір | 100 | 125 |
Асорті фруктове | 50 | 75 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1131,10 | 1445,50 |
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі / Салат із капусти з зеленим горошком | 50/45 | 70/60 |
Макарони відварні з вершковим маслом | 90 | 112 |
Котлета рублена з курятини | 58 | 77 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Ікра баклажанна / Салат з вареного буряка | 50/60 | 60/80 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Хлібець рибний | 48 | 73 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 85 | 85 |
Ліниві вареники з соусом молочним | 120/15 | 154/25 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1195,48 | 1528,64 |
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з яйцем сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Голубці ліниві з курячим м’ясом | 90 | 120 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з варених овочів | 41 | 55 |
Суп-пюре з квасолі з кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Філе курки запечене під сиром | 55 | 74 |
Кисіль вишневий (вишня свіжозаморожена ) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат морк’яно – яблучний з твердим сиром | 55 | 75 |
Молочно гречана каша з вершковим маслом | 150 | 200 |
Напій лимонний з родзинками. | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1152,14 | 1421,10 |
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква тушкована з чорносливом | 35 | 47 |
Каша боярська ( із пшона з родзинками ) | 95 | 125 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Горошок овочевий відварний | 30 | 40 |
Огірок свіжий / Огірок солоний | 40 | 26 |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Каша гречана розсипчаста | 82 | 103 |
М’ясо відварене в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/3 |
Бутерброд з вершковим масло та сиром твердим | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1267,15 | 1604,00 |
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | ихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Тюфтелька куряча (з овочами ) | 66/24 | 88/32 |
Чай | 150 | 180 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Шніцель рибний натуральний | 47 | 70 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша гарбузова | 129 | 162 |
Сирники | 57 | 75 |
Соус сметанний (на молоці) | 20 | 35 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1202,00 | 1604,00 |
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Макаронник з м’ясом (яловичина) | 93 | 125 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з свіжих томатів та солодким перцем | 45 | 55 |
Салат з вареного буряка (з 15 жовтня) | 50 | 60 |
Суп – пюре гороховий | 150 | 200 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з філе курки панірована в сухарях | 48 | 65 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Кисіль вишневий (вишня свіжоморожена) | 150 | 180 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1307,51 | 1610,73 |
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Пудинг із сиру кисломолочного (запечений) | 77 | 100 |
Соус фруктовий | 22 | 30 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з яйцям, сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Суп польовий із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з сочевиці з вершковим маслом | 90 | 113 |
Котлета рибна любительська | 88 | 60 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат вітамінний | 50 | 60 |
Картопля тушкована з цибулею та томату | 100 | 125 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1275,25 | 1644,20 |
П’ЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат « Полонинський» | 40 | 54 |
Макарони відварні з маслом вершковим | 90 | 113 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку | 50 | 67 |
Борщ полтавський з галушками та кип’яченою сметаною | 150/27/6 | 200/36/8 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет | 60 | 60 |
Булгур з овочами | 90 | 105 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1354,48 | 1696,07 |
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква тушкована в сметані | 60 | 84 |
Каша « Янтарна» ( із пшона з яблуками ) | 100 | 125 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Огірок свіжий/ Ікра бурякова | 30/55 | – |
Огірок свіжий/ Огірки солоні | – | 40/40 |
Суп -харчо | 150 | 200 |
Макарони відварені з сиром твердим | 90/7 | 113/9 |
Курячий рулет фарширований вареним яйцем | 60 | 80 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Теплий салат із овочів з цвітної капусти | 50 | 50 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Чахохбілі з куркою | 32/45 | 43/60 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1168,75 |
1406,97 |
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Помідор свіжий/Салат із зеленого горошку з цибулею | 40 | 55 |
Каша ячна розсипчаста з цибулею | 96 | 120 |
Тюфтелька куряча з овочами | 66/24 | 88/32 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Капуста смажена в сухарях ( з цвітної капусти або білокачанної капусти) | 26 | 35 |
Суп селянський з перловою крупою та кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Товчанка | 112 | 140 |
Тюфтельки «БЕЛІП» в сметанно-томатному соусі (рибна) | 60/20 | 90/30 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Гратен « Зебра» ( запіканка сирна з какао) | 77 | 100 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1212,00 | 1603,00 |
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Каша в’язка пшенична з морквою | 90 | 113 |
Кефір | 100 | 125 |
Бутерброд з сиром твердим | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з моркви та часнику | 40 | 50 |
Суп – пюре гороховий | 150 | 200 |
Кнелі із курятини з рисом в сметано – томатному соусі | 47/32 | 63/56 |
Запіканка овочева | 112 | 140 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий огірок / Буряк тушкований з чорносливом | 30/34 | 40/47 |
Вареники з вареним курячим м’ясом | 81 | 108 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1127,00 | 1422,39 |
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Фузілі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Моркв’яна запіканка з сиром кисломолочним та фруктовим соусом | 100/29 | 138/40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з капусти, моркви та яблук | 70 | 93 |
Суп болгарський із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з бобових (сочевиця або горох) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Фрикаделька рибна | 60 | 90 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з зеленого горошку та цибулі/Солоний огірок | 40 /- | -/40 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (з м’яса яловичини) | 63 | 84 |
Кисіль вишневий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1158,40 | 1470,35 |
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Картопля відварна з вершковим маслом | 80 | 100 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з яйцем, сиром з кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Капусняк український | 150 | 200 |
Каша ячна в’язка з вершковим маслом | 82 | 103 |
М’ясо відварне в кисло – солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет | 60 | 60 |
Каша молочна гречана | 145 | 200 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : |
1338,94 |
1477,40 |
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з моркви та часнику | 39 | 50 |
Омлет «Драчена» | 46 | 46 |
Фузіллі з твердим сиром | 90/7 | 113/9 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з чорносливом | 20/34 | 25/47 |
Борщ по-бахмацькі з кип’яченою сметаною | 150/6 | 200/8 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Ковбаски м’ясні (свинина) | 65 | 87 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із капусти з зеленим горошком | 45 | 60 |
Зрази картопляні з курячим м’ясом «Човники» | 116 | 145 |
Узвар | 150 | 180 |
Бутерброд з вершковим маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1178,83 | 1495,00 |
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Свіжий помідор | 30 | 40 |
Морква припущена /Солоний помідор | 50/- | -/40 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Котлета натуральна з м’яса індика панірована в сухарях | 48 | 64 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з білокачанної капусти | 50 | 62 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Риба з кисло-солодким соусом | 33/24 | 49/36 |
Компот із свіжи яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Гарбуз запечений з яблуками | 45 | 60 |
Вареники ліниві із сиру кисломолочного | 117 | 154 |
Соус фруктовий (вишневий) | 29 | 30 |
Какао з молоко | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1148,04 | 1465,87 |
СЕРЕДА Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з капусти, морки та яблук | 70 | 93 |
Макаронник з м’ясом яловичини | 93 | 125 |
Кефір | 100 | 125 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Помідор / Капуста тушкована | 30/38 | 40/50 |
Суп із сочевиці | 150 | 200 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Оладки з м’яса курки | 69 | 93 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Каша рисова молочна | 150 | 200 |
Шарлотка яблучна | 66 | 90 |
Кисіль вишневий ( вишня свіжоморожена) | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1260,00 | 1489,18 |
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Оладки з сиру кисломолочного | 78 | 100 |
Соус фруктовий | 29 | 40 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий / Буряк тушкований з яблуками у сметанному соусі | 30/30 | 40/40 |
Суп картопляний з макаронними виробами | 150 | 200 |
Пюре з гороху з вершковим маслом | 88 | 110 |
Товченики рибні | 42 | 62 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Свіжий помідор / Салат з варених овочів | 30/41 | 40/55 |
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Суфле з вареного м’яса курки з цвітною капустою | 65 | 87 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1167,58 | 1505,00 |
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід , г (ясла) | Вихід ,г ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з тертої моркви з яблуками | 50 | 75 |
Омлет з твердим сиром | 60 | 60 |
Локшинник з фруктами з соусом фруктовим | 140/30 | 175/40 |
Йогурт | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Теплий салат з овочів з цвітної капусти | 40 | 55 |
Борщ український | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна в’язка | 82 | 103 |
Чахохбілі з м’ясом курки | 32/45 | 45/60 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | |
Салат з свіжої капусти та кропу / Салат з квашеної капусти | 45/55 | |
Картопля відварна з вершковим маслом | 88 | 110 |
Биточок рублений з м’яса курки паровий | 58 | 77 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1126,90 | 1441,05 |
ПОГОДЖЕНО | ЗАТВЕРДЖЕНО |
Заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Черкаського міського управлінняв Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області ____________ Віта МАКОГІН 23.05.2024р. |
Директор департаменту освіти та
гуманітарної політики Черкаської міської ради __________ Богдан БЄЛОВ 23.05.2024р. |
ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ
(на літній період)
для закладів дошкільної освіти Черкаської міської ради
1 – й тиждень
ПОНЕДІЛОК Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет Драчена | 46 | 46 |
Рагу овочеве з кашею | 120 | 132 |
Бутерброд з маслом та твердим сиром | 30/3/5 | 305/3/7 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном (яблука) | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат із свіжих огірків | 50 | 70 |
Суп-пюре гороховий | 150 | 200 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Тефтелька куряча (з овочами) | 66/24 | 88/32 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Вечеря | ||
Салат «Полинський» | 40 | 54 |
Вареники з вареним м`ясом курки | 81 | 108 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1106 | 1363 |
ВІВТОРОК Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом | 50 | 75 |
Пудинг сирно-яблучний з соусом молочним | 100/15 | 125/20 |
Какао з молоком | 100 | 125 |
Обід | ||
Салат із свіжих помідорів, огірків та зеленої цибулі | 40 | 50 |
Капусняк | 150 | 200 |
Молода картопля запечена в сметанному соусі | 70 | 100 |
Рулет рибний | 55 | 82 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Узвар | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Салат із свіжих капусти та кропу | 32 | 45 |
Банош по гуцульські з твердим сиром | 80/4 | 100/5 |
Курка по-італійські | 36/10 | 48/12 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Компот із свіжих фруктів за сезоном | 150 | 180 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1103 | 1339 |
СЕРЕДА Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Огірок свіжий/ Ікра кабачкова | 30/25 | 40/30 |
Каша ячна розсипчаста | 82 | 103 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Обід | ||
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Суп – харчо | 150 | 200 |
Зрази картопляні з вареним м’ясом курки «Човники» | 110 | 147 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Вечеря | ||
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Каша гречана рідка молочна | 150 | 200 |
Узвар | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1146 | 1443 |
ЧЕТВЕР Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Морква припущена з родзинками | 60 | 80 |
Вареники ліниві із сиром кисломолочний фруктовим соусом | 67/40 | 89/55 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном | 55 | 75 |
Обід | ||
Салат із свіжих помідорів та огірків | 62 | 82 |
Суп з макаронними виробами та картоплею | 150 | 200 |
Овочі по-карпатськи | 80 | 107 |
Паличка рибна з яйцем | 52 | 77 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із свіжих томатів та солодкого перцю | 60 | 80 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (яловичина) | 63 | 84 |
Напій лимонний з родзинками | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Енергетична цінність (ккал): | 1172 | 1443 |
П’ЯТНИЦЯ Перший тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат зі свіжої капусти, огірків та кропу | 50 | 70 |
Каша рисова розсипчаста | 82 | 103 |
Болоньєзе (свинина) | 65 | 87 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Чай | 150 | 180 |
Обід | ||
Салат із свіжих томатів та солодкого перцю | 60 | 80 |
Суп гречаний | 150 | 200 |
Пюре з бобових з вершковим маслом | 90 | 103 |
Суфле з курятини (філе) з цвітною капустою | 65 | 87 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Яєчна кашка | 52 | 52 |
Локшинник з фруктами | 140 | 175 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Свіжі фрукти або ягоди за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1203 | 1541 |
2 – й тиждень
ПОНЕДІЛОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Свіжий помідор | 30 | 40 |
Каша пшенична розсипчаста | 82 | 03 |
Чахохбілі з м’ясом курки | 32/45 | 43/60 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат із свіжих огірків | 50 | 70 |
Борщ зелений із шпинатом | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 82 | 103 |
Фрикадельки в соусі (з м’яса яловичини) | 31/40 | 70/55 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Омлет з твердим сиром | 57 | 57 |
Плов фруктовий | 100 | 120 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фруктовий салат із грецьким горіхом | 50 | 70 |
Енергетична цінність (ккал): | 1121 | 1371 |
ВІВТОРОК Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат моркв’яно-яблучний з горіхом | 60 | 80 |
Зрази з сиру кисломолочного з чорносливом або курагою | 95 | 120 |
Соус фруктовий | 22 | 30 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Обід | ||
Помідор свіжий | 30 | 40 |
Борщ з картоплею із кип’яченою сметаною | 150/5 | 200/7 |
Товчанка | 112 | 140 |
Фіш – боли в томатному соусі (риба) | 41/27 | 62/41 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з капусти , моркви та яблук | 70 | 93 |
Каша гречана в’язка | 90 | 113 |
Биточок рублений з м`яса курки паровий | 58 | 77 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1144 | 1421 |
СЕРЕДА Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Огірок свіжий | 30 | 40 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 82 | 103 |
М’ясо відварне в кисло-солодкому соусі (свинина) | 27/23 | 36/31 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з маслом вершковим та твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Обід | ||
Салат з яйцем, сиром та кип’яченою сметаною | 50 | 50 |
Суп український з галушками | 150/15 | 200/20 |
Голубці ліниві з курячим м’ясом | 90 | 120 |
Компот із свіжих фруктів (за сезонм) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Овочі припущені в сметанному соусі | 85 | 113 |
Омлет з морквою | 60 | 60 |
Фузілі з твердим сиром | 90 | 113 |
Компот із плодів сушених ( кураги ) | 150 | 180 |
Асорті фруктове (за сезоном) | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал): | 1255 | 1514 |
ЧЕТВЕР Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат з свіжих томатів | 25 | 32 |
Плов з м’яса курки (булгур) | 110 | 146 |
Кисіль із свіжих фруктів ( вишня, слива , алича ) | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Обід | ||
Салат зі свіжої капусти, огірка та кропу | 50 | 70 |
Куліш пшоняний з кип’яченою сметаною | 150/7 | 200/9 |
Фалафель | 77 | 96 |
Риба з кисло-солодким соусом | 33/24 | 49/36 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Шарлотка яблучна | 67 | 90 |
Гратен «Зебра» (запіканка сирна з какао) | 80 | 100 |
Кефір | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал): | 1234 | 1481 |
ПЯТНИЦЯ Другий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків з цибулею | 54 | 82 |
Каша вівсяна в’язка | 82 | 103 |
Тефтелька куряча (з овочами) | 66/24 | 88/32 |
Какао з молоком | 100 | 125 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Обід | ||
Салат із свіжих томатів з солодким перцем | 60 | 80 |
Суп польовий із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/4 |
Картопля відварена з маслом вершковим | 88 | 110 |
Котлета рублена з курячого м’яса | 58 | 77 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат моркв’яно-яблучний з горіхом | 85 | 115 |
Суп молочний з макаронами | 150 | 200 |
Компот із свіжих фруктів (за сезоном) | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1200 | 1540 |
3 – й тиждень
ПОНЕДІЛОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет | 60 | 60 |
Каша боярська ( із пшона з родзинками ) | 100 | 125 |
Соус фруктовий | 22 | 30 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти та ягоди за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Огірок свіжий | 30 | 40 |
Борщ по-бахмацькі | 150 | 200 |
Каша перлова в’язка | 82 | 103 |
Шніцель зі свинини | 60 | 80 |
Сік фруктовий | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат з свіжої капусти та кропу | 32 | 45 |
Каша гречана розсипчаста | 82 | 103 |
Кури з яблуками в сметані | 30/30 | 40/40 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1299 | 1590 |
ВІВТОРОК Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих огірків та зеленої цибулі | 50 | 70 |
Каша пшенична в’язка | 90 | 113 |
Нагетси курячі | 56 | 75 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти та ягоди за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Перець солодкий підсмажений | 32 | 43 |
Суп гороховий з грінками | 150/30 | 200 /30 |
Картопляне пюре | 90 | 112 |
Шніцель рибний натуральний | 47 | 70 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Морква припущена з курагою | 60 | 80 |
Ліниві вареники кисломолочним сиром із вершковим маслом | 120/2 | 150/3 |
Йогурт питний | 100 | 125 |
Фрукти та ягоди за сезоном | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1190 | 1516 |
СЕРЕДА Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат із свіжих помідорів та огірків | 62 | 82 |
Макаронник з м’ясом (яловичина) | 93 | 125 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Бутерброд з маслом вершковим і твердим сиром | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з свіжої капусти, мокви та перцю | 50 | 70 |
Суп рисовий з помідорами та кип’яченою сметаною | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна в’язка | 82 | 103 |
Котлета рублена із курятини | 58 | 77 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Шарлотка яблучна | 65 | 90 |
Каша рисова рідка молочна | 150 | 200 |
Компот із свіжих фруктів (за сезоном) | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (за сезоном) | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1229 | 1589 |
ЧЕТВЕР Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Суфле яєчне | 75 | 75 |
Пудинг сирно-морквяний | 100 | 125 |
Соус яблучний | 40 | 52 |
Кефір | 150/3 | 180/5 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Обід | ||
Баклажани запечені кільцями | 45 | 42 |
Суп болгарський із кип’яченою сметаною | 150 / 4 | 200 / 5 |
Товчанка | 112 | 140 |
Тефтелі БЕЛІП в сметанно-томатному соусі (рибні) | 60/20 | 90/30 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі | 50 | 70 |
Рагу із м`яса курки | 31/100 | 42/134 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 50 | 70 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1139 | 1474 |
П’ЯТНИЦЯ Третій тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Свіжий помідор | 30 | 40 |
РИЗОТТО із зеленим горошком та твердим сиром | 90 | 110 |
Гуляш з м’яса курки | 32/18 | 43/24 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти та ягоди за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Кабачок фарширований овочами та соусом сметанним з томатами | 45 | 60 |
Борщ полтавський з галушками | 150/27/6 | 200/36/8 |
Каша ячна в’язка | 82 | 103 |
Курячий рулет фарширований вареним яйцем | 60 | 80 |
Компот із свіжих фруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Мус яблучний з фруктовим соусом | 97/22 | 134/30 |
Каша «Янтарна» | 100 | 125 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1144 | 1371 |
4 – й тиждень
ПОНЕДІЛОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат зі свіжих томатів з солодким перцем | 60 | 80 |
Плов з булгуру та свинини | 120 | 150 |
Чай з лимоном | 150/3 | 180/5 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Обід | ||
Ікра овочева збірна | 45 | 60 |
Борщ чернігівський | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Котлета натуральна з філе індика панірована в сухарях | 48 | 64 |
Сік фруктовий | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Яєчна кашка | 52 | 52 |
Вареники з вишнями | 85 | 115 |
Кефір | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Енергетична цінність (ккал): | 1176 | 1487 |
ВІВТОРОК Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат моркв’яно-яблучний з горіхом | 60 | 80 |
Сирний чізкейк із шоколадним соусом | 122/20 | 155/35 |
Какао з молоком | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з капусти та кропу | 32 | 45 |
Суп овочевий із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Пюре з бобових(гороху або сочевиці) з вершковим маслом | 90 | 113 |
Фіш боли в томатному соусі | 50 /27 | 75 /41 |
Компот із суміші сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат із свіжих огірків і кропу | 50 | 60 |
Зрази картопляні з вареним м`ясом курки ЧОВНИКИ | 110 | 147 |
Узвар | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1118 | 1462 |
СЕРЕДА Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Омлет | 60 | 60 |
Локшинник з фруктами | 136 | 176 |
Йогурт | 100 | 125 |
Фрукти за сезоном (банан) | 60 | 80 |
Обід | ||
Салат з капусти, огірка та кропу | 50 | 70 |
Суп з макаронними виробами та картоплею | 150 | 200 |
Каша кукурудзяна розсипчаста | 90 | 113 |
Мафіни з овочами та твердим сиром (яловичина) | 63 | 84 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Рагу овочеве з кашею | 120 | 150 |
Суфле з вареного курячого м’яса та рису | 100 | 133 |
Чай | 150 | 180 |
Бутерброд з твердим сиром | 30/5 | 30/7 |
Фрукти за сезоном | 27 | 36 |
Енергетична цінність (ккал) : | 1259 | 1537 |
ЧЕТВЕР Четвертий тиждень
Найменування продуктів | Вихід, гр. (ясла) | Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Овочі по – карпатські | 80 | 100 |
Суфле рибне | 45 | 68 |
Компот із свіжих яблук | 150 | 180 |
Бутерброд з маслом вершковим та сиром твердим | 30/3/5 | 30/3/7 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Обід | ||
Салат зі свіжих огірків / Ікра кабачкова | 50/25 | 70/33 |
Суп – харчо | 150 | 200 |
Товчанка | 80 | 100 |
Котлета рублена з курятини | 58 | 77 |
Компот із сухофруктів | 150 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Салат моркв’яно – яблучний з горіхом | 60 | 80 |
Запіканка з сиру кисломолочного із соусом сметанним (на молоці) | 70/ 35 | 88 / 50 |
Какао з молока | 150 | 180 |
Фрукти за сезоном (банан) | 27 | 36 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1161 | 1383 |
П’ЯТНИЦЯ Четвертий тиждень
Найменування продуктів
|
Вихід, гр. (ясла) |
Вихід, гр. ( сад ) |
Сніданок | ||
Салат зі свіжих огірків та зеленої цибулі | 50 | 70 |
Каша гречана розсипчаста | 90 | 113 |
Паличка куряча | 45 | 60 |
Сік томатний | 120 | 180 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Фрукти за сезоном | 50 | 75 |
Обід | ||
Свіжий помідор / Баклажани тушковані з помідорами | 30/60 | 40/78 |
Суп болгарський із кип’яченою сметаною | 150/4 | 200/5 |
Макаронні вироби відварені з маслом | 90 | 112 |
Кнелі із м`яса курки з рисом в сметанно-томатному соусі | 36/10 | 48/13 |
Кисіль вишневий | 150 | 150 |
Хліб житній | 30 | 30 |
Вечеря | ||
Шарлотка яблучна | 40 | 85 |
Каша пшоняна рідка молочна | 150 | 200 |
Узвар | 150 | 180 |
Фруктовий салат з тертим грецьким горіхом (фрукти за сезоном) | 50 | 70 |
Енергетична цінність ( ккал) : | 1270 | 1595 |